FAQ

FAQ  – Svenska Kung fu & Wushuförbundets onlinekurser

Vad är detta för kurser?
Det är kurser i hur man tävlar i Svenska Kung fu & Wushuförbundets idrotter. Det inbegriper historik, internationella och svenska tävlingsregler, med fokus på svenska förhållanden.

Vad är domarkurserna baserade på?
Alla kurser utgår från IWUFs senaste regler, som är anpassade till våra svenska tävlingsförhållanden. Till detta kommer praktiska aspekter på tävling i Sverige, som är utarbetade av förbundet.

För vem är domarkurserna tänkta för?
Domarkurserna är till för alla som vill veta mer om hur man tävlar i wushu, så kallad sportwushu. Kurserna vänder sig till såväl utövare, klubbledare som blivande domare, men även till domare som vill fräscha upp sitt kunnande.
Kurserna utgår från en grundläggande nivå som alla kan ta del av, för att i vidare steg gå in på tävlingsspecifika regler med bedömningar man behöver kunna som domare.

Kostar kurserna pengar?
De första stegen är gratis, och tänkta för alla intresserade. De är att betrakta som en grundutbildning i tävlingsbedömning av wushu.

De vidare regelspecifika stegen kostar förnärvarande 250 kr per person och kurs. Efter varje stegs avklarad kurs får man ett certifikat för genomgången utbildning.

Vart går pengarna till?
Pengarna går till de kostnader förbundet har för att producera utbildningarna, som plattform, innehåll och teknisk utveckling. Ett eventuellt överskott går tillbaka till förbundet

Hur anmäler man sig?
Man registrerar ett användarkonto till höger längst upp på kurs-sidan där det står ” Bli medlem”. Att registrera sig är gratis.

Är man klar som domare efter genomgången kurs?
Nej, det krävs först praktik på riksläger och tävlingar. Efter godkänd praktik blir man certifierad domare i Sverige. Hur lång tid det tar är individuellt beroende på bland annat tidigare erfarenhet och praktisk förmåga.

Vad händer om man upptäcker fel i kurserna, eller ser något som man inte förstår?
Meddela oss på info@swewuf.se så ska vi titta över det.

Hur betalar man?
Man betalar med kontokort när man ska ta första kursen som har en avgift.

Kan man beställa utbildningar till flera personer i klubben via faktura istället för att betala enskilt?
Ja det är möjligt! Kontakta oss på info@swewuf.se så löser vi det!

För övriga frågor får ni gärna kontakta oss. Ni når oss på info@swewuf.se

Läs även Om våra domarkurser